S-au decernat Premiile Mentor 2013
MOL România şi Fundaţia pentru Comunitate au decernat în al patrulea an consecutiv Pemiile Mentor pentru Excelenţă în Educaţie, unui număr de zece profesori şi antrenori din toată ţara.
Până la sfârşitul anului 2013 au fost depuse la sediul Fundaţiei Pentru Comunitate 505 dosare, fiind nominalizate 174 de persoane pentru ediţia a 4-a a Premiului Mentor. Prin acordarea Premiilor Mentor pentru Excelenţă în Educaţie se recunoaşte public valoarea muncii educaţionale al unor dascăli de excepţie şi totodată se aduc în atenţia opiniei publice acei profesori, antrenori, mentori care au descoperit şi au lansat tinere talente, care le-au sprijinit din umbră primii paşi, al căror devotament şi entuziasm a contribuit esenţial la dezvoltarea, punerea în valoare a talentelor lor. Laureaţii au primit câte un premiu în valoare de câte 8.000 de lei şi un trofeu special, Trofeul Mentor, realizat de renumitul artist Ioan Nemţoi.
Câştigătorii Premiului Mentor – ediţia 2013
Maricica Apreutesei – profesoară de informatică din Panciu (judeţul Vrancea) ştie cum să-i tragă pe elevi către informatică şi programare vizuală, asigurându-le astel un drum mai sigur într-o carieră plină de satifacţii.
Simona-Ana Baicu-Simon – cu o dorinţă continuă de evoluţie, profesoara de coregrafie din Bacău îşi lasă amprenta pe modul de gândire al elevilor ei, dintre care mulţi şi-au continuat cariera cu succes în acest domeniu.
Katalin Boga – printr-o metodă de predare captivantă, profesoara de fizică din Satu Mare a reuşit să îndrăgească această ştiinţă cu multe generaţii de elevi, ei răsplătind-o cu numeroase premii naţionale şi internaţionale.
Mária Bogyó – în afară de numeroase tinere talente care au câştigatla competiţii la juniori, antrenoarea de patinaj de viteză din Miercurea Ciuc a pregătit şi sportivi care au participat sub îndrumarea ei la patru Jocuri Olimpice de Iarnă.
Romeo Bolohan – în calitate de profesor la Dumbrăveni (judeţul Suceava) şi fondator al mai multor organizaţii sociale el lucrează la integrarea copiilor din centrele de plasament în sistemul educaţional şi continuarea şcolarizării acestora.
Ofelia-Alina Burtea – profesoara de limbă şi literatură română din Craiova şi-a început activitate adidactică în urmă cu 25 de ani, de atunci elevii ei obţinând peste 200 de premii la concursurile judeţene şi naţionale.
Leonard Dan – profesorul de limbă engleză din Cluj-Napoca reuşeşte să inducă pasiunea pentru teatru în rândul elevilor, drept dovadă fiind, printre altele, cele trei premii I obţinute la festivalul internaţional din San Remo.
Constantin-Cristinel Iacoban – pe lângă obţinerea a numeroaselor medalii, antrenorul de atletism a reuşit să creeze un adevărat colectiv de tineri care vin la clubul IACRIS din Bucureşti pentru a se antrena împreună şi a se sprijini unii pe alţii în toate activităţile.
Olga Nagy – pasiunea pentru patinajul artistic al antrenoarei din Braşov nu a dispărut nici după 35 de ani, iar înţelegând şi motivând tinerii cu care lucrează, ea a format numeroşi campioni naţionali la toate categoriile de vârstă.
Elena Stoica – pentru profesoara de desen din comuna Corbeni (judeţul Argeş) pictura nu este o activitate de timp liber, ci un mod de viaţă, ceea ce transmite şi elevilor care au participat la nenumărate concursuri şi expoziţii din întreaga lume.
La Gala de decernare a premiilor, Fundaţia Pentru Comunitate şi MOL România au lansat ediţia a cincea a acestui program. Nominalizările pot fi făcute până la data de 31 decembrie 2014. Mai multe detalii despre program pe www.molromania.ro şi www.pentrucomunitate.ro.