Sănătatea cere o șansă!

Bélyegkép

Fundația pentru Comunitate (organizatorul) și MOL România (finanțatorul) au lansat în cadrul unui eveniment media programul Pot ajuta? Program pentru Sănătatea Copiilor. Organizatori și-au propus să prezinte nu numai prin vorbe programele de terapie emoțională și terapie prin artă, ci să ofere și posibilitatea de a participa la un astfel de program.

Astfel, presa a fost invitată la Școala Specială nr 2 pentru Deficienți de Auz din Cluj, unde paralel cu masa rotundă despre această tematică Flip Flop, clovnul asociației The Little People i-a înveselit pe copii din grădinița și clasele primare ale instituției. 

În alocuțiunea sa Zsolt Szalay, directorul executiv MOL România a amintit, că prin acest program se lărgește aria programelor de responsabilitate socială finanțate de MOL România. De acum pot beneficia de sprijin financiar nu numai tinerii talentați în sporturi și arte, ci și tinerii care suferă de boli, trăiesc cu dizabilități. 
Erzsébet Wolf, directorul școlii găzduitoare a vorbit despre faptul, că școala specială poate să atragă fonduri suplimentare prin relațiile sale cu ONG-uri. Dealtfel parcul care înconjoară clădirea a fost reabilitat tocmai prin programul Spații Verzi finanțat de MOL România.

Președintele asociației The Little People, Shajjad Rizvi a explicat prin ce eforturi financiare au putut organiza până acuma programe de terapie emoțională în șapte spitale de copii din țară. 

Președintele Fundației pentru Comunitate, Árpád Gazda a accentuat, terapia emoțională sau terapia prin artă completează actul medical, și de multe ori produce efecte neașteptate. A dat exemplul cântăreței de muzică ușoară Csilla Szabó din Ungaria, care cântând la patul unui băiat în comă profundă a reușit să-l trezească din inconștiența care dura de cinci săptămâni. Președintele fundației a menționat, că la lansarea programului de sprijinire a talentelor a cerut ajutorul presei prin sloganul Talentul cere șansă!, iar acum a venit timpul când Sănătatea cere șansă!